De winkelwagen is leeg

Blog Handige tips voor het organiseren van een High Tea

Met een heerlijk recept voor scones

Samen eten was vroeger al een belangrijk onderdeel van het leven. Je geniet samen van het lekkers en je hebt even de tijd om met elkaar van gedachten te wisselen. Interesse te tonen in elkaar. 

Een high tea wordt vaak door en voor vrouwen georganiseerd. Maar mannen kunnen er net zo goed van genieten. Een iets stoerdere aankleding is dan soms gewenst, de lekkere hapjes zullen ze zeker waarderen.

Tips voor een high tea

We hebben wat tips verzameld en hieronder voor je uiteen gezet. Veel leesplezier!

GW blog high tea

De oorsprong van high tea

High tea was ooit bekend als Afternoon Tea, een Engele traditie. Het werd geserveerd tussen 15:00 uur en 17:00 uur. Rond 1840 kreeg de 7e hertogin van Bedford, Anna, rond 4 uur trek en had behoefte aan een lichte maaltijd tussendoor. Dit bestond uit verschillende soorten thee en hartige en zoete hapjes. Vele mannen en vrouwen genoten van deze tussenmaaltijd.

Een high tea organiseren

Een thema voor de high tea maakt het extra bijzonder. Kies bijvoorbeeld voor biologisch of vegan of een glutenvrije high tea. Uiteraard is dat een extra uitdaging. Via datumprikker kun je gemakkelijk een datum vinden waarop iedereen tijd heeft om van elkaars gezelschap te genieten. Je kunt natuurlijk allemaal iets lekkers maken, je kunt het bestellen of een avondje zelf in de keuken gaan staan.

Afwisselende high tea gerechtjes

Een typische Engelse lekkernij, die niet mag ontbreken zijn scones. Voor de scones hebben we alvast een recept toegevoegd. Verder kan je allerlei hartige en zoete gerechten toevoegen. Een sandwich, een klein stukje taart of een mini quiche.

Je kunt ervoor kiezen om de gerechtje in verschillende gangen op te dienen of alles in een keer op enkele mooie etagères. Mooie blikvangers. Start in ieder geval met een lekker bubbel-drankje als welkom. Over het algemeen is het het beste om eerste de hartige hapjes te serveren en vervolgens de zoete.   

Verschillende tinten servies geven een high tea extra charme  

Een vrolijke high tea kan niet zonder een vrolijk servies. Je kunt bijvoorbeeld het servies van  Laura Ashley gebruiken of van Blau Saks. Vooral de verschillende tinten van Laura Ashley maken het levendig en toch een geheel. En! vergeet niet een mooi tafelkleed of enkele tafellopers en de servetten. Die maken het af. Maak het aantrekkelijk. Zie ook onze vorige blog met tips voor het aantrekkelijk opmaken van een tafel.

Verschillende theesoorten

Ga op zoek naar lekkere thee, zoete, zwarte, neutrale. In veel plaatsen zijn wel theewinkeltjes en anders kun je ook op internet terecht. Zo kan je bij Peeze.nl terecht of bij Tea4you.nl.
Uiteraard serveer je ook suiker, melk, honing en schijfjes citroen, voor de liefhebbers.

Geniet! van elkaar, de high tea en het leven

Als de dag dan is aangebroken, geniet dan ook volop. Maak er een feest van, doe vrolijke kleren aan, leg bloemen neer, zet een leuk muziekje op, kortom, geniet.

 

Recept 12 Scones voor high tea met zomers servies

Bereiding (15 MIN + 12 OVENTIJD)

  • Verwarm de oven op 200 graden. Zeef de bloem, bakpoeder, vanillesuiker en zout in een kom. Wrijf met je handen de boter er door totdat deze helemaal is opgenomen in de bloem. Schenk de melk er bij en roer tot een beslag.
  • Bloem een werkvlak in en leg het deeg hierop. Bebloem je handen en kneed het beslag tot een deeg. Gebruik bloem om het plakken tegen te gaan. Rol of duw het deeg uit tot een lap van ca 1,5 cm dik.
  • Steek er met een glas of vorm van ca 5 tot 7 cm rondjes uit. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en zet ze ongeveer 12 min in de oven. De scones moeten flink rijzen maar ook gaar zijn van binnen. Laat ze afkoelen en snijd ze doormidden. Lekker met wat jam of homemade lemoncurd

Ingrediënten voor 12 scones

200 gr bloem + om te bestuiven
1 zakje bakpoeder a 16 gr
1 snufje zout
50 gr boter
1 zakje vanillepoeder
150 ml melk

Materialen

Bakplaat met bakpapier

 

Eet smakelijk!

 

Bron: We hebben dit heerlijke recept gezien op een andere website: https://www.leukerecepten.nl/recepten/scones-2/

Welkom in onze winkel in Exloo